Porod začal

02.07.2010 08:56

Porod už začal a v 8:40 se Bassince narodila první holčička. Je neuvěřitelné s jakou trpělivostí a oddaností k matce přírodě se Bassi oddává porodu. Ještě že jsme včera uzavřeli výběr jmen pro nové členy naší domácnosti. Držíme pěsti Bassince, aby vše dobře zvládla a vše dobře dopadlo.

Včera si Bassi hledala místo pro porod, věděla, že se čas již nachýlil. Byla na ní znát již částečná nervozita, ale měla jasno v tom, že si musí bezpodmínečně najít nějaký vhodný prostor pro porod. Samozřejmě nechápala, že jsme jí dávno vše přichystali, chtěla si to zařídit podle seba a jak jí příroda velí. To co je dobré pro lidi nebo podle lidí, zvířatům málokdy vyhovuje. Hrabala si díry v zemi plné kamení a štěrku, přitom měla dostatek prostoru kdekoli na zahradě, kde je terén příznivější. Volila místa kde bude chráněná ze třech stran a je možnost přístupu pouze z jedné strany, jeden vchod se snadněji ubrání. Bylo velice zajímavé sledovat její počínání.

Ráno kolem páté hodiny jsme zjistili, že odtekla plodová voda a byly znát již první stahy. Bassi se šla vyvenčit a nechtělo se jí vracet zpátky, ale opět vyhrabala další díru, do které si lehla a nebyla vůbec ochotná se hnout jinam. Přemístili jsme jí do porodní bedny, snesly jí další hadry, aby si mohla tvořit pelech a čekali, kdy to vypukne.

A už je to tady...

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode